Sunday 23 December 2012

Joulu tulee hiljalleen

Joulunviettoon lähdettiin mökille. Mökki on pieni ja joulun haluamme viettää ihan vaatimattomasti omassa rauhassa, ilman suurempia seremonioita.

Eilen yritimme ottaa kuvaa sähköistä joulukorttia varten, mutta kaikki jouluinen rekvisiitta on tietenkin kotona. Mökillä on vain pieniä olkikoristeita ja kynttilöitä, joten niistä ei ollut somisteeksi kuvaan. Päädyimme ottamaan yhteispotrettikuvan sohvalla. Isäntä houkutteli koirat istumaan kinkun voimalla ja minä yritin nopeasti napsaista kuvia. Yleensä olin aina myöhässä, sillä koirat hyppivät vuorotellen pois sohvalta kinkkupalan toivossa. Koirat nostettiin takaisin sohvalle ja hommaa toistettiin useamman kerran. Onneksi tästä kuvaussessiosta ei päässyt joulustressiä muodostumaan, sillä alle kymmenen otoksen jälkeen kameraan oli tallentuneena jo pari kuvaa, jossa kaikki koirat olivat samassa kuvassa ja katsoivat suunnilleen kameraan päin. Homma oli purkissa. Ja koska ainoa kuvankäsittelylaite oli tietenkin iankaikkisen vanha Paint,  niin odotusarvona oli, että saisin kirjoitettua korttiin hyvän joulun toivotukset.


Tänään kävimme viemässä joulumuistamiset mummolaan ja samalla pääsimme tervehtimään Käpyn ja Pertan velipoikaa Pepeä. Myös Ankin poika Artsi sattui sopivasti vieraisille, joten siinä oli jo hieman koirien sukujuhlan tuntua. Koirien perhetapaaminen sujui pohjalaiseen malliin toistensa kanssa painien. Vierailun jälkeen olikin sitten puhti poissa ja koirat torkkuivat siskonpeteissään lattialla.



 Huomenna onkin jo jouluaatto.

No comments:

Post a Comment