Sunday 17 February 2013

Tarkassa syynissä

Tänään oli Jyväskylän ryhmänäyttely, joka oli samalla ulkomuototuomareiden koulutusnäyttely. Alunperin olin ollut siinä luulossa, että griffonit eivät kuulu koulutettaviin rotuihin, mutta todellisuus oli toinen. Varsinaisen tuomarin lisäksi griffoneita syynäsivät myös "tuomari-oppilaat", jotka saivat samalla opastusta rodun arvioimiseen.

Käpy pääsi kunnon syväluotaukseen, kun neljä tuomarinaista tutki tarkasti sen leuan leveyttä, pituutta  ja kaarevuutta, turkin väriä,  runkoa ja liikkeitä. Tuomarointi kesti normaalia kauemmin ja lopullisesta arvioinnista muistui mieleeni muutamia vuosia sitten tapaamani griffoninomistajan kommentti, kun hän tuli arviointilapun kanssa kehästä sanoen: "Hon har alla fel som man kan ha" (Sillä on kaikki mahdolliset virheet, mitä voi olla). Nyt meillekin jäi tuomaroinnin jälkeen vähän hämmentynyt tunne.

15 months old. Nice dark eye. Good depth of lower jaw. Would like little more underjaw. Good upperarm, like a little more lay of shoulder. Good depth of chest. Moves close behind. Front action not her advantage. Moves ok in profile. She is little too long in body for me. Her movement and her body shape is not typical for breed. Colour is not clear or true for this breed.

JUH H

Mutta jotain hyvääkin jäi reissulta käteen. Sain jo hetken aikaa vaivanneen asian hoidetuksi. Kävyn rotu muutettiin bruxelloisista belgeksi. Rodun muuttaminen voitiin tehdä, koska Käpy oli täyttänyt jo 9 kk. Käpy menettää kaikki aiemmat näyttelytulokset, mutta eipä sillä suuria meriittejä vielä olekaan. Nyt odotellaan vain uutta rekkaria kennelliitosta.

"Joukkotarkastus"

Tästä kuvasta huomaa, että Käpy on mustempi kuin bruxellois

No comments:

Post a Comment