Tuesday 31 July 2012

Hellettä, lämpöhalvausoireita ja kramppeja.

Sunnuntaipäivä oli todella lämmin ja koirat saivat kulkea vapaasti sisätiloissa ja tarhassa. Ulko-ovi oli auki lähes koko ajan, jotta ilma kiertäisi edes hieman. Pissalenkille lähdettiin vasta yhdeksän jälkeen illalla, kun aurinko oli jo matalalla ja ilma jäähtynyt. Iltapalan koirat saivat lenkin päätteeksi ja pikku hiljaa kävimme kaikki yöpuulle. Puolenyön aikaa heräsin kamalaan mekkalaan. Näin, että koirat pyörivät Inkan ympärillä. Inka raukka istui pöydän alla järkyttyneen näköisenä ja haukkoi henkeään. Ajattelin heti, että kyseessä on lämpöhalvaus, ja nappasin koiran syliini ja kiirehdin kylpyhuoneeseen. Inkan parta oli märkä kuolasta ja hengitys oli nopea. En uskaltanut suihkuttaa koiraa kylmällä vedellä, sillä ajattelin Inkan kiihtyvän vain enemmän, sillä pesen sen harvoin suihkulla eikä se ole tottunut siihen. Laskin kylmää vettä pesuvatiin ja laitoin Inkan sinne istumaan. Kastelin vielä froteepyyhkeen ja asetin sen selän päälle. Pikku hiljaa koiran hengitys tasaantui ja koira katseli minua hölmön näköisenä. Odottelin vielä tovin ja siirsin koiran omaan petiinsä nukkumaan märän pyyhkeen alle. Otin vielä pakastimesta jäisen vihannespussin ja käärin sen toieen pyyhkeeseen ja sujautin Inkalle tyynyksi. Loppuyö meni hyvin ja Inka nukkui makuuhuoneessa sängyn vieressä muiden koirien ihmetellessä koiraportin takana.

Maanatai valkeni myös helteisenä, mutta onneksi tuuli hieman. Erotin Inkan päivän ajaksi muista koirista laittamalla pentuaitauksen suorana aitana olohuoneen ja keittiön väliin. Inka saisi toipua rauhassa yöllisestä episodista eivätkä muut koirat pääsisi häiritseään sitä. Työpäivän päätytyä koirat saivat jälleen olla yhdessä. Ulkoilun jälkeen koirat asettuivat makoilemaan sohvalle ja lattialle. Inka makasi sohvan toisessa päässä ja itse katselin jotain sisustusohjelmaa. Yhtä-äkkiä Inka alkoi kramppaamaan.Muut koirat olivat ohjuksena paikalla  ihmettelemässä tapahtumaa. Suojasin Inkaa muilta koirilta ja nappasin sen nopeasti syliini. Ja taas sydän kylmänä pesuhuoneeseen. Laitoin Inkan lattialle makaamaan ja ajattelin, että ei tämä kyllä lämmöstä voi johtua. Inka suusta oli tullut hieman vaahtoa ja koira katseli minua kuin jotain vierasta.

Nyt on eläinlääkäriaika varattuna. Otetaan verikokeet ja katsotaan mikä tyttöä vaivaa. Oireet viittaavat mielestäni epilepsiaan. Ilmeisesti näin ensimmäisellä kerralla vain pienen kohtauksen ja ydistin oireet epähuomiossa lämpöhalvaukseen, sillä aihe oli ollut puheena hellepäivän aikana monta kertaa ja yöllä ei ajatus sitten oikein juossut kunnolla.

Anki ja Inka Emman rapsuteltavana.

No comments:

Post a Comment