Sunday 8 December 2013

Näyttelyitä, talventuloa ja pikkujoulumeininkiä

Viimeisestä päivityksestä onkin vierähtänyt pitkä tovi. Laitan syyksi oman tietokoneeni, joka on muuttunut niin hitaaksi ja vanhaksi, että kuvankäsittely on yhtä tuskaa. Osa syytä on tietynlainen blogi-laiskuus, joka iski syksyn pimeydessä. Nyt kun lumi valkaisee jälleen maan, niin heti tuli uutta virkeyttä ja sain purettua kameraan kertyneet kuvat koneelle ja pistän niistä muutaman otoksen teidänkin iloksi.

Seinäjoen näyttelyyn lähdin Kävyn kanssa. Käpy onkin tällä hetkellä meidän lauman ainoa näyttelykoira. Sen näyttelymenestys heilahtelee laidasta toiseen. Seinäjoella tuli tuomioksi se toinen ääripää, eli hylätty. Tässä Ann-Christine Johanssonin arvostelu arvostelu:

Bra storlek. Vackert, välformat huvud. välplacerad nos. Bredd underkäken. Bra uttryck. Bra hals. Ngt framskjutna skuldrar. Ngt lågt ansatt svans. Välkroppad. Ngt lång i länder. Mckt bra vinklar, bra benstomme. Rör sig bra fram. Ngt kort bak. Ngt mjuk päls. Ej godkänt färg och där för får den detta priset.

Vähän hämmästyin hylkäystä ja tiesin, että minun olisi mahdollista reklamoida tuomarin arvostelua, mikäli se perustui esim. tuomarin väärään tai puutteellisen tietoon rodun väristä. Käpyhän on sekavärinen belge ja mielestäni ihan oikean värinen. Näyttelytoimikunta selvitteli asiaa ja kävi jututtamassa tuomaria kehän päätyttyä. Tuomari muisti Kävyn ja ilmoitti hylkäyksen syyksi sen, että koira oli riistanvärinen, eli sen turkissa on harmaata. Tuomioon oli tyytyminen. Alla olevassa kuvassa harmaa häivähdys turkissa näkyy. Kuva ei muuten ole kovin kummoinen. Kiitos Markolle, kun autoit asian selvittelyssä.



Seinäjoen näyttelyn aikoihin saapui myös ensilumi. Käpy, Pertta ja Kaija eivät niin piittaa lumesta ja kylmästä, mutta vanhat rouvat Anki ja Inka sekä diivaileva Nina nostelevat tassujaan jo, kun näkevät lunta maassa. Onneksi pakkanen on vielä pysynyt kohtuulukemissa, niin ulkolenkitykset onnistuvat joten kuten. :)



Syksyn mittaan on tehty myös rantasaunaa, ja saunan lauteiden alta kurkisteli eräänä päivänä pari saunatonttua.



Eilen oli tosi mahtava griffoneiden pikkujoulutapahtuma Viialassa. Luvassa oli tutustumista rally-tokon ja koiratanssin maailmaan. Oli tosi upeaa päästä kokeilemaan molempia lajeja. Suuret kiitokset Suville, joka järjesti pikkujoulun ja toimi kouluttajanamme.


Suvi ja Harri esittävät pätkän omasta koiratanssikoreografiastaan



No comments:

Post a Comment