Monday 25 June 2012

Hyvin käyttäytyvä koira, vol 1

Aamulla oli päätöksen paikka. Kumpi lähtisi mukaan Hyvin käyttäytyvä koira-kurssille, Pertta vai Nina. Perttaa olin alunperin ajatellut kurssille, koska Käpy-sisko kävi saman kurssin jo aikaisemmin keväällä. Pertalla on kuitenkin parasta aikaa juoksu päällä. Kurssiohjeistuksessa ei ollut mainintaa juoksuisesta nartusta, mutta kyllähän se niin on, että yleensä tällaisissa tapauksissa jäädään kotiin. Joten päätinpä sitten niin, että kurssille mukaan lähtee Nina. Onneksi on tuota valinnan varaa. :D Eikä Ninalle ole ollenkaan pahitteeksi pieni käytöskoulu silloin tällöin.

Nina autoon ja suunta kohti Etelä-Pohjanmaan opistoa. Kurssilla oli mukana 7 koiraa: dalmatialainen, vehnäterrieri, cottoni, havannankoira, border collie, suomenlapinkoira ja meidän Nina. Istuimme koirinemme luokkahuoneeseen. Mekkala oli melkoinen, kun koirat kommentoivat äänekkäästi mitä mieltä olivat toisistaan. Meidän tehtävänä oli ainoastaan saada oma koira istumaan hiljaa aloillaan. Kun koira nousi ylös tai haukkui, sitä pyydettiin jälleen istumaan. Yllättävän nopeasti koirat sopeutuivat oloonsa ja luokkahuone hiljeni. Lapinkoira taisi olla sitkein, ja yritti luistaa säännöistä piipittämällä nenäänsä vielä tovin.

Teoriaoppien lisäksi kurssilla opeteltiin luoksetuloa, hihnassa kulkemista ja rauhoittumista. Nina osaa jo sivulletulon ja kulkee nätisti hihnassa. Ongelmana ovat vain ohitukset. Ninan tunteet purkautuvat kiljuhaukkukohtauksena. Tänään ohiteltiin kuitenkin jo hienosti. Vain pari kolme tunteenpurkausta. Muut ohitukset onnistuivat loistavasti. Tätä hommaa olemme harjoitelleet Ninan kanssa jo lähes kaksi vuotta ja huomenna harjoitellaan lisää.



Ninan temperamentti tulvii joskus yli laidan.


No comments:

Post a Comment