Thursday 28 June 2012

Menestystä Match Showssa

Eläinklinikka Takalan Match Show oli sopivasti ennen Laukaan näyttelyviikonloppua. Sinne siis. Mukaan tietenkin pennut Pertta ja Käpy. Etukäteen osasin arvata, että hirveä haukkukonserttihan siitä  tulee, kun saavumme mätsärialueelle. Käpy tiuskutti ja tervehti muita koiria. Pertta tiuskutti, koska arasteli muita koiria. Otin vuorotellen kumpaakin pentua kävelylenkille kierrellen vieraiden koirien välissä. Käpy oli kuin kotonaan. Ainoastaan suurimpien koirien kohdalla Käpy katsoi viisaimmaksi siirtyä kulkemaan emännän taakse. Pertta puolestaan ujosteli aluksi tosissaan. Houkuttelin Perttaa nakilla kulkemaan pienimpien koirien ohitse. Jos suuri koira tuli vastaan ja ohitti liian läheltä, Pertta kiljaisi ja pyrki kohti paikkaa, johon olimme sijoittaneet retkijakkarat ja kevythäkin. Pikku hiljaa Perttakin rentoutui.

Mätsärin ensimmäisellä kierroksella Kävyn parina oli kaunis pystykorvainen koira, jonka rotunimeä en ollut koskaan aikaisemmin kuullut, enkä kyllä muista sitä nytkään. Käpy ihastutti tuomaria enemmän kuin parinsa, joten saimme iloita punaisesta nauhasta.

Pertan parina oli muistikuvani mukaan jokin molossityyppinen koira. En kiinnittänyt pariin juurikaan huomiota, kun houkuttelin Perttaa liikkeelle. Pertta käyttäytyi tosi nätisti pöydällä ja kehässäkin kulki mukavasti, vaikka häntä roikotti maata kohden. Sininen nauha tuli tällä kertaa.

Sinisten kehässä ei tullut enää jatkomenestystä, mutta Käpy oli jäänyt tuomarin mieleen ja sijoittautui nätillä poseerauksellaan punaisten pentujen kolmanneksi. Voi Käpy minkäs teit. :) Ja hienot palkinnotkin saatiin mukaan. Kokkolan näyttelyssä Käpy pääsee näyttämään uudestaan taitojaan.


Käpy jaksaa vielä poseerata hienon palkintosaaliinsa kanssa

Kaija-mamma, sekä tyttäret Pertta ja Käpy tunti ennen mätsäriä. Tyttöjen parrat vielä oikomatta ennen koitosta.

No comments:

Post a Comment