Monday 29 October 2012

Kokemusta hakemassa - Seinäjoki KV

Lauantaina katselin Käpyä hieman levottomin mielin. Käpy muistutti lähinnä shih tzua pitkine otsavilloinen ja vallattomana repsottavine turkkeineen. Kuinka kummassa sen saisi taiottua yhden päivän aikana griffonin näköiseksi? Koska taikasauvaa ei ollut, meidän räjähtäneen oloinen poikatyttö joutui trimmauspöydälle. Ajattelin, että minkälaisen sirkuksen Käpy saakaan aikaan pöydälle joutuessaan, sillä trimmaushommia oli viimeksi tehty keväällä. Kesän aikana oli suoritettu vain turkin kampausta ja parran pesua, sekä aika ajoin kynsien leikkausta. Mutta Käpy yllätti jälleen, niin kärsivällisesti se jaksoi seisoa pöydällä. Turkin pisimmät karvat nypittiin pois ja päälaen karvapehko siistittiin niin lyhyeksi kuin vain uskalsi, ilman että neidistä tulisi kaljun näköinen. Näyttelyihin lähdettiin loppujen lopuksi jotakuinkin siedettävässä turkissa.

Kehän laidalla Käpy tutustui muihin griffoneihin ja oli todella reipas hännänhuiskuttaja. Olin niin mielissäni siitä, että Käpy ei ujostellut suurta hälisevää Areenaa eikä vieraita koiria. Se oli näytteyissä kuin kotonaan. Ja kehässäkin neiti kulki niin kauniisti. Paikallaan seisominen oli Kävyn mielestä hieman pitkäveteistä ja silloin se pyrki liikumaan ja istumaan. Mutta kaiken kaikkiaan Kävyn esiintyminen sujui hienosti.

Tuomari piti Kävyn koosta, liikkeistä ja esiintymisestä, mutta väri ei sitten miellyttänytkään. Tuomarin mielestä turkissa oli liikaa "nokea". Laatuarvosanaksi tuli EH.


fin storlek, välutvecklat. feminint gott huvud o uttryck.
öronen kunde vara mer positiva. ngt kort hals, o rak frånt.
aningen lång i länden. tillräckligt vinklad bak.
tillräcklig pälsstruktur. färgen störs av mängd av sot.
rör sig mycket gott.



Trimmaus suoritettiin kahdessa pätkässä. Välillä käytiin pelloilla tuulettamassa turkkia.



No comments:

Post a Comment