Wednesday 23 January 2013

Fenobarbitaalit ja maksa-arvot tutkinnassa

Taas kirjoittelen Inkasta. Onhan meillä muitakin koiria, joista tarinaa riittäisi, mutta Inkan epilepsia on tuonut minulle lisähuolia, joten puran niitä taas tänne blogiin.

Kävimme Inkan kanssa kontrollikäynnillä eläinlääkärillämme. Inkalta otettiin verinäyte josta tutkittiin veren fenobarbitaalipitoisuus ja samalla katsastettiin maksa-arvot. Fenobarbitaalipitoisuus oli kohdillaan, joten epilepsialääkkeen annostusta jatketaan samanlaisena. Vain puolikas pienestä tabletista kaksi kertaa päivässä auttaa pitämään kohtaukset lähes kokonaan poissa. Lääkityksen aikana on tullut ainoastaan yksi kohtaus.

Harmikseni maksa-arvot olivat kuitenkin hieman nousseet edellisestä kerrasta. Eläinlääkäri kertoi, että yleensä koiran maksa sietää epilepsialääkitystä keskimäärin 4-5 vuotta. Olihan se minulle melkoinen pala nieltäväksi. 4-5 vuotta tuntuu niin lyhyeltä ajalta.  Ja jos arvot ovat jo nyt 5 kk jälkeen nousussa, niin mitä jatkossa on odotettavissa? :(

Nyt Inkan ruokintaa muutetaan maksan toimintaa tukevaksi. Eläinlääkärin suositus oli RC:n Hepatic koiranruoka sekä lisäksi jokin valmiste, jonka nimeä en millään saa mieleeni. Pitää varmistaa se vielä. Ruokavalion suhteen haluan kuitenkin vielä tutkia eri mahdollisuuksia. Jos pystyn koostamaan Inkalle maksan toimintaa tukevan kotiruuan, niin todennäköisesti se tulee olemaan jatkossa Inkan pääsääntöinen ruoka. Mutta nyt on edelleen pää hieman sekaisin koko asiasta, joten en tiedä mihin päin ruoka-asia jatkossa kallistuu.







Posted by Picasa

No comments:

Post a Comment