Sunday 20 January 2013

Open Shown tunnelmissa

Eilen oli odotettu Griffonyhdistyksen Open Show-tapahtuma. Pakkasimme tarvikkeet kasaan, nostimme koirat autoon ja suuntasimme kohti Turkua. Edessä oli reilun 300 km ajomatka. Käpy ja Inka matkasivat samassa häkissä eikä auton peräosasta ei kuulunut hiiren hivaustakaan koko matkan aikana. Puolessa välissä matkaa oli toki lyhyt jaloittelutauko koirillakin, mutta innokkaasti molemmat taas halusivat autokyytille, kun takaluukku avattiin matkan jatkumisen merkiksi.

Saavuimme Turkuun hieman myöhässä. Löysimme kuitenkin vielä paikan koirien häkille ja asettauduimme odottelemaan vuoroamme. Griffonväki oli lähtenyt kiitettävästi liikkeelle ja mukana oli kaikkiaan nelisenkymmentä griffonia. Koirat esiintyivät vuorotellen kehässä ja tuomari, Karin Bergbom, arvioi tarkasti kunkin osallistujan. Tunnelma oli kiireetön.

Käpy esiintyi bruksijunnuissa. Pikku sähikäinen kiersi kehää kauniisti, terhakalla askeleella ja muistutti jo vanhaa kehäkonkaria. Kyseessä oli kuitenkin vasta Kävyn kolmas näyttely. Pöydälläkin sujui ihan kiitettävästi. Hieman se kuitenkin ihmetteli, miksi tässä nyt pitäisi vain seisoa, jos vaihtoehtona olisi  kiivetä tuomarin syliin rapsuteltavaksi. Hän antoi neidille ihan kelpo arvostelun. SA jäi kuitenkin saamatta, sen sai kaunis kanssakilpailija.

Kävyn arvostelu: Reipas junnu, hyvä koko ja sukupuolileima. Oikea ilme, hienot pienet korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Voisi olla lyhyempi runko. Erinom. takaosa. Karvan laatu voisi olla karkeampi ja väri on hieman tummanpuhuva. Tasap. tehokkaat liikkeet.

Lemmikkiluokassa oli vain yksi osallistuja - meidän Inka ihanainen. Inka on niin näyttelykoira, niin näyttelykoira. Koiran koko olemus muuttuu, kun se pääsee esittämään itseään. Ainoastaan pöydällä olosta Inka ei tykkää, sillä on jonkin asteinen korkean paikan kammo. Inka kiersi kehää häntä pystyssä reippaalla askeleella. Ja tuomarin edessä maailman suloisin lemmikkikoira seisoi ryhdikkäänä ja järkähtämättä kuin muuri. Meidän mielestä Inka olisi voittanut, vaikka lemmikkiluokassa olisi ollut muitakin osallistujia.

Inkan arvostelu: Iloinen ja reipas, hyvin käyttäytyvä. Vankkarunkoinen. Oikea ilme. Kauniit tummat silmät, terhakkaat korvat. Erit. vahva vankka täyteläinen runko. Takaa voisi olla enemmän kulmauksia. Liikkuu hyvin, takaa saisi olla hieman tehokkuutta lisää. Karkeahko karva, haaleat tan merkit. Valloittava luonne.

Meidän Turun reissulta jäi ihan hyvä mieli. Oli oikein mukava nähdä vanhoja tuttuja ja päivittää kuulumiset. Joka kerralla, kun pääsee jutustelemaan griffonistien kanssa, tarttuu mukaan uutta tietoa ja uusia ajatuksia. Niin tälläkin kertaa.

Mukavinta oli kuitenkin se, että sain tavata minulle entuudestaan tuntemattomia griffonihmisiä ja keskustella heidän kanssaan mm. griffoneiden terveysasioista.

Inka pokkasi ruusukkeen ja pokaalin lemmikkiluokasta.

No comments:

Post a Comment