Tuesday 28 August 2012

Laihdutuskuuri

Eläinlääkäri pisti Inkan laihdutuskuurille 3 viikkoa sitten. Taviotteena on pudottaa painoa 700 g. Karkeasti laskettuna se on reilu 10 % alkupainosta. Inka on ollut itse asiassa laihdutuskuurilla jo pari vuotta, mutta emännän kokeilemat konstit eivät oikein tahdo tepsiä. Meillä koirat ovat melkein kokonaan sekaruoalla ja nappulaa tarjoillaan vain silloin tällöin. Aamupalaksi tarjoillaan reilu ruokalusikallinen raejuustoa ja ilta-ateria koostuu (yrjölän)puurosta, johon on sekoitettu joko lihaa tai kalaa. Lihapuuroon on satunnaisesti lisätty loraus öljyä. Inka on hetken aikaa myös barffannut, mutta ilmeisesti annoskoko on ollut väärä, sillä paino on pysynyt sitkeästi ennallaan. Isännän tarjoamat herkkupalat eivät suinkaan ole helpottaneet asiaa. Puntari näyttää 6,7 kg.

Tämä laihdutuskuuri kokeillaan viedä läpi eläinlääkärin suosittelemalla nappulalla ja tarkalla annosmäärällä:  82 g nappulaa päivässä. Omatoimisesti muutin hieman ohjetta. Päiväannoksena on ollut 70 g nappulaa. Aamulla Inka on saanut teelusikallisen raejuustoa ja kourallisen nappulaa. Illalla tarjoilu on sisältänyt noin ruokalusikallisen lihapuuroa ja loput nappuloista. Tänään kävimme eläinlääkärissä puntarissa. Paino oli täsmälleen sama kuin kolme viikkoa sitten.

Nyt pistetiin nappulat vaihtoon. Kyseessä on jopa vieläkin vähäenergisempi kuivaruoka. Lihapuuron nökäre  jätetään kokonaan pois ja annosmäärä on nyt virallisestikin 70 grammaa. Kolmen viikon kuluttua käymme jälleen puntarissa.

P.S. Jotta Inkan ei yksin tarvitse laihduttaa, on myös emäntä pistänyt itsensä tiukalle dietille. Tavoitteena myös 10 % painonpudotus. Kumpihan saavuttaa sen ensimmäiseksi? :D

Inka-Punkero


No comments:

Post a Comment