Sunday 12 May 2013

Äitienpäivänä pelloilla!

Äitejä hemmotellaan äitienpäivänä. Herkkuja, lahjuksia ja rentoa oloa. Ja rento olo tarkoittaa meillä myös sitä, että koirat ulkoilutetaan vapaina. Suuntasimme kytöteille, sillä tulvan valtaamat pellot ovat  jo hieman kuivahtaneet. Oli pelloilla vielä paikoin vettäkin. Vesipainanteissa muuttolinnut viettivät taukoaan. Harmittelin, että kamerani putki on luontokuvaamiseen hieman liian onneton, mutta pari kuvaa sain linnuistakin näpsäistyä. Ne lisäsin Kameraan tarttunutta-välilehdelle.

Meidän hienohelmakaupunkilaiskoirat muuttuvat maalaiskoiriksi heti pellolle päästyään. Vaikka koirat eivät suostu menemään talomme takapihalle pissalle sadesäällä, koska nurmikko on kylmä ja  märkä, niin pelloilla makaava vesi, kura ja pistelevä sänki eivät koirien menoa haittaa lainkaan, vaan vapaana juoksemisen ilo hyödynnetään täysin rinnoin.

Ankista paljastui myös lintukoiran vikaa. Jo edellisellä lenkillä kuovin varoitusäänet saivat Ankin jahtaamaan niitä palan matkaa pitkin peltoja, mutta pian se palasi takaisin lauman luokse. Tällä kertaa esiintyi kuitenkin maanisempaa käyttäytymistä. Kuovit ovat jo aloittaneet pesimispuuhansa ja yrittivät saada meitä pois pelloilta. Kuovit tekivät kaartelua yllämme ja Anki päätti lähteä jahtaamaan matalalla lentävää lintua. Luoksetulokutsu oli aivan turhaa. Kuin transsissa Anki karautteli menemään pitkin peltoja lentävän kuovin perässä. Hieman siinä jo säikähdettiinkin, kun koiralta katosi korvat kokonaan. Onneksi kynnetty pelto antoi Ankille sen verran haastetta, että kovin pitkään se ei kuitenkaan jaksanut kuovia jahdata, vaan palasi puuskuttaen luoksemme. Mutta nyt tiedän, miltä metsästyskoirien omistajista tuntuu, kun koiralle iskee vietti päälle väärässä paikassa.

Valmiina lenkille. Minne suuntaan lähdetään?

Inka tarkkana.
Vesilätäköitä ei edes huomata, vaikka kotipihassa varpaiden ei saa kastua.

Jahtausleikki on aina kivaa.


Liidetään linnun lailla.


Lakeuden luontoreitille ei ole mopoilla tai  mönkijöillä asiaa.

Luontoreitillä. Joki kulkee aivan vieressä.

Taukopaikka oli sinällään kiva, mutta kaipasi kovasti kevätsiivousta.

Kaija otti mutahoitoja tassuihin. Parrassakin on jotain koristeita.


Käpy-Käpynen.  














No comments:

Post a Comment